понедельник, 16 ноября 2020 г.


 Ризики та переваги користування гаджетами дітьми
Усі ми зтурбовані тим, що наші діти проводять багато часу з гаджетами. правила мають бути всюди і про них ви дізнаєтеся далі.
Сучасні дітим взаємодіють із розумною технікоюмайже з перших днів, але все ж таки, як на це реагувати?
Так, французький нейропсихолог Мішель Демюржеу своїй книзі " Фабрика екранних ідіотів"популяризує постулат, що батьки за допомогою гаджетів "нейтралізують" своїх дітей, щоб ті їм не заважали, але ця зручність обертається потім серйозною шкодою для мозку малечі. Науковець наголошує, що діти віком до 6 років. які грають з гаджетами лише 20 хв на день, надалі матимуть негативні наслідки загального розвитку і наводить приклад,що у Франції з 1999по 2009роки середній  IQ молоді знизився на 4 бали. За такої тенденції через 70 років люди можуть перетнути межу, за якою - розумова відсталість.
     Саме тому потрібно формувати чіткі правила у родинах.

Основні правила                                                                                                                                 1. Правило лімітування часу
Час, який проводить дитина з гаджетом повинен бути чітко обмежений.
Від народження - до 2-х років - взагалі не рекомендується..Дитина, віком до 2-х років, яка проводить з гаджетом 1 годину на день, подвоює ризик розвиткусиндрому дефіциту уваги.
Від 2-х років, лише як засіб розвитку психічних процесів, розширення кругозору у присутності дорослого
          2.Правило безпеки
Якщо до рук дитини потрапляє нова гра. вона повинна обовязково показати її батькам та запитати, чи можна в неї грати.
            3.Правило спільного дозвілля
Дошкільникибільшу частину свого часу мають проводити з людьми, а не з гаджетами. У західній науці існує підхід, згідно з якимрозлади аутичного спектру розвиваються у дітей через брак навичок спільної уваги, оскільки батьки часто "залипають" у гаджетах. не приділяючи своїм дітям достатньо часу.
            4. Правило неолюднення
Привчати дітей не говорити про свої гаджети, як про живих істот. Олюднення у свідомості дитини може привести до того, що діти будуть вбачати, наприклад. в роботах, обєкти для власної привязаності , що надалі може привести до руйнування емоційних звязків та віддалення від людей.
       Зрозуміло, щонині гаджети можуть на деякий час вивільнити руки батькам, але, якщо вони покладають на гаджети функцію няні без чіткого контролю часу та контенту, то вони ризикують щастям своїх дітей.

Комментариев нет:

Отправить комментарий