вторник, 19 ноября 2019 г.

"Розкажи тому, кому ти довіряєш"


18 листопада відзначається Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Україна відзначає цей день разом з іншими європейськими країнами. За оцінками, кожні 9 хвилин на веб-сторінці демонструються діти, які зазнали сексуального насильства та приблизно кожна п'ята дитина в Європі є жертвою тієї чи іншої форми сексуального насильства, і в 70-85% випадків кривдником є той, кого дитина знає.

Рада Європи, Уповноважений Президента України з прав дитини, НУО «ЛаСтрада-Україна», Магнолія, Український фонд «Благополуччя дітей», Київська школа рівних можливостей, Національна дитяча рада та Ольвія закликають до спільних дій та ефективних заходів з боку органів влади, громадянського суспільства, міжнародних і спеціалізованих організацій для боротьби з сексуальною експлуатацією та насильством щодо дитини в Україні.
Конвенція Ради Європи щодо захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, також відома як «Лансаротська конвенція», є на сьогоднішній день найамбітнішим та всеосяжним міжнародно-правовим актом про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Україна є стороною Лансаротської конвенції з 2012 року та має зобов'язання щодо підготовки окремого законодавства, криміналізації такої поведінки та вжиття заходів щодо запобігання сексуальному насильству, а також захисту дітей-жертв та переслідування кривдників.
З нагоди Європейського дня та підвищення обізнаності про масштаби і наслідки сексуальної експлуатації та насильства щодо дітей в Україні, Рада Європи надає підтримку спільній кампанії «Розкажи тому, кому ти довіряєш», в якій беруть участь шість організацій громадянського суспільства:
  • «ЛаСтрада-Україна» збирає парламентаріїв та журналістів в рамках прес-заходів 17 листопада у Верховній Раді і в Українському кризовому медіа-центрі, а також привертає увагу громадськості через мережу Інтернет та медіа-флешмоби, мета яких полягає у скерованості Уряду України на виконання своїх зобов'язань згідно із Лансаротською конвенцією.
  • Всеукраїнська громадська організація «Магнолія» транслює наживо програму «Без табу» на телеканалі «ЧП.INFO» та організує інтерактивні відео-блоги.
  • Всеукраїнська благодійна організація «Український фонд «Благополуччя дітей» проводить підготовку та підвищує чутливість до проблематики у 414 фахівців, які працюватимуть з дітьми та батьками, через веб-семінари та поширення навчальних матеріалів.
  • 17-18 листопада НУО «Київська школа рівних можливостей» організовує в таборі Артек у Києвіінтерактивні та спільні заходи на тему «безпечної поведінки в Інтернеті» для 800 дітей віком від 8 до 16 років з 24 регіонів України.
  • Громадське об'єднання «Національна дитяча рада» підвищує рівень обізнаності про насильство щодо дітей в альтернативних виховних установах через заходи, навчання дітей і молодих людей, що живуть у цих установах, про їхні права та налаштування їхніх наставників на виявлення та повідомлення про такі випадки за наявності підозр про вчинення насильства.
  • Первомайський молодіжний жіночий інформаційно-координаційний центр «Ольвія» організовує регіональні кампанії для представників місцевих органів влади, фахівців і громадськості в Первомайському регіоні через проведення круглих столів, флешмобів, розміщення банерів і трансляцію мультфільмів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий